Min egna resa är här!!

Jag har varit totalt hundraprocentigt upptagen hela den här veckan. Idag smäller det nämligen på riktigt: Jag ska vara reseledare för första gången!! Jag ska ta med mig en grupp människor i en buss genom hela Europa, helt ensam! Okej, jag har chaufförerna med mig, men de räknas inte i det här fallet.

Så nu ska jag äta frukost här i Malmö, sedan bär det av mot varmare breddgrader. Hoppas bara att jag klarar av trycket. Önska mig lycka till!

Spanien

Ikvall ar sista natten i Spanien, sen bar det av till Sverige igen, sa pa sondag kvall ar jag ater dar. Men uppdateringen kommer antagligen inte forran tidigast mandag. Men kul har det varit har i alla fall!

Trött liten reseledaraspirant

God morgon!

Sitter på hotellet i Skåneland nu och ska snart äta frukost. Är jättesugen på juice, så ska bli gott att få äkta hotellfrukost i sig.

Fyra timmars sömn blev det inatt. Min mentor var på mitt och min resekompis rum (vi ska till samma destination och åker på samma utbildningsresa, vilket känns jätteroligt!) till efter tolv igår. Mycket man ska veta, men han är jättetrevlig, så det ska bli kanonkul att åka med honom.

Jag hoppas bara att jag inte ska somna på bussen. Risken är stor, men min resekompis och jag får vl sova i skift eller något. Det löser sig nog. Spännande ska det bli i alla fall.

Sista inlägget inför resan

Vilken hemsk bloggerska jag är!

Om 15 minuter måste jag åka hemifrån för att hoppa på bussen som ska ta mig till Skåne. Jag ska tillbringa natten där, och på lördag kommer jag sitta på den riktiga bussen, på väg mot sydligare breddgrader, dvs Spanien!

Det ska bli jättespännande, men jag har absolut ingen aning om hur det kommer gå, och absolut ingen aning om jag kommer kunna ansluta mig till Internet någonstans.

Jag hoppas ni fortsätter hålla utkik tills nästa inlägg kommer! Hasta la vista! :D

En veckas vila

Oj! Jag har ingen aning om vad som hände, men plötsligt hade det gått en vecka sedan mitt senaste inlägg. Vad har jag gjort hela den tiden?

Jag har jobbat en del på mina två jobb, ett i en affär, 8 timmar per vecka, som jag nu har sagt upp mig från, och ett som inhoppande vikarie på min gamla gymnasieskola. Båda två har varit superkul, och jag hoppas skolan ringer in mig så fort jag är hemma innan skolavslutningen.

Helgen, ja, den flög iväg. Vi hade jobbträff med affären i lördags, och mer än så var det egentligen inte.

Mitt Barcelonaplugg har i alla fall kommit igång rejält. Äntligen! Och bättre sent än aldrig. Jag tror dock inte att jag kommer hinna klart tills på fredag förmiddag, för kl. 17.40 kommer jag sitta på en buss som ska ta mig söderut, och på lördag åker bussen vidare mot Danmark, vidare mot Tyskland och Frankrike, för att till slut vara i Katalonien. Helt otroligt! Och ja, jag börjar bli nervös, fast ännu mer är jag spänd på att se hur det är och om jag klarar av det.

Nu blir det lite pluggeri igen. Det behövs verkligen!


Seg

Att jag ska vara så segstartad med att börja plugga. Var finns motivationen och hur får man tag på den?

Ingen bibbla

Jag upptäckte precis att biblioteket har öppet måndagar och torsdagar, inte tisdagar och torsdagar som förr i tiden. Det märks att man varit frånvarande där i en si och sådär 10 år. Det får bli annan planering inför morgondagen.

Obefintlig förberedelse

Eftersom alla mina delar i en reseledares uppgifter nu är publicerade, kan jag återgå till att skriva på "vanligt" sätt.

Min första resa går om 1,5 vecka, och jag har fortfarande inte börjat plugga på allvar. På vår reunion diskuterades det hur man förberett sig, och det var vissa som tydligen gjort en heeeel del redan, trots att deras första resor inte går förrän i juni. Då kände jag mig ordentligt stressad, men sedan har det lagt sig igen. Jag vet ju att jag klarar av det, bara jag får lite fart i baken.

Jag tänkte faktiskt eventuellt gå till det lilla minibiblioteket imorgon, jag tror nämligen de har öppet då. Där kanske jag kan få lite studiero och ta paus från allt här hemma som snurrar samtidigt. För ja, nu börjar det ju verkligen närma sig, och spänningen stiger för var dag som passerar. Ska jag orka med trycket, eller kommer skeppet sjunka (eller bussen få motorstopp)?

Reseledarens uppgifter 8

Sista delen! Om jag inte kommer på mer vill säga.

8. Kläder

Okej, det här är kanske egentligen inte en uppgift, men på sätt och vis ingår det i det trots allt. Så jag tar med den som avslutning ändå.

Som reseledare måste man ju visa sig från sin bästa och mest propra sida. Första och sista dagen på varje resa ska man vara som mest uppklädd. Vi kommer att få en kavaj och en scarf från företaget, och till det ska man själv införskaffa svarta byxor/kjol, vit blus och svarta skor. Jag har egentligen fixat allt utom just skorna, för jag vet verkligen inte vad jag ska köpa för skor som passar! Men det löser sig säkert.

Resten av dagarna får man i princip ha på sig vad man vill, men man ska tänka på att man ju är företagets ansikte utåt och klä sig någorlunda snyggt och presentablet. Kanske inte så jättesvårt egentligen, för efter första dagen ska man ha lyckats bygga upp ett förtroende hos sina resenärer, och de kommer förhoppningsvis inte lägga ner så värst mycket tid på hur man ser ut. Men det gäller alltså i alla fall att tänka igenom vad man ska packa ner i väskan.

Det allra viktigaste är kanske att ha bra och sköna skor, eftersom det ingår en hel del promenader runt på utflykterna. Det går ju inte att säga till sin resenär som klagar på skoskav på ena hälen att "Ja, men titta på mig, jag har skavsår på BÅDA mina hälar, PLUS blåsor på varenda tå. Hör du mig klaga?! Nej! Så håll käften och fortsätt gå!". Nja, det funkar nog inte. Tyvärr.

RSS 2.0