Reseledarens uppgifter 4

Är ni redo för fjärde delen?

4. Utflykter

Ja, som på alla seriösa bussresor som inte bara föser ner sina resenärer till stranden och låter dem få malignt melanom inkluderat i biljettpriset, så finns det även en hel del utflykter på mitt resmål.

Bland annat åker vi in till Barcelona två gånger, en dagsutflykt och en kvällslagd sådan. Dessutom åker vi lite båt till ett annat samhälle än där vi bor, och till Andorra. För dem som hellre shoppar upp hela reskassan åker vi även till ett shoppingcenter, typiskt för Katalonien. Det är ett axplock av de utflykter som erbjuds, och naturligtvis är det reseledaren som håller alla i trådarna.

Skillnaden mot luncher och middagar är att i katalogen står det klart och tydligt vart man ska åka och vad resenärerna ska få se på utflykterna, vilket gör det hela aningen, men bara aningen, enklare. Det är fortfarande reseledaren som ska hålla koll på vilken dag som passar bäst, vilka tider man ska åka, hur man tar sig dit och ha kontakt med eventuella samarbetspartners. Samt fixa fram information om vad man ska berätta under utflykten. Vi får inga manus här inte, utan allting blir helt utifrån guidens intressen och blir på så sätt väldigt personligt och förhoppningsvis väldigt trevligt.

Kommentarer

Skriv till mig här!

Vad heter du?
Vill du bli ihågkommen?

Har du e-mail? (bara jag som ser den)

Har du en blogg?

Skriv vad du har på hjärtat här:

Trackback
RSS 2.0